top of page

LLUÍS VIDAL TRIO

lluís vidal: piano
masa kamaguchi: contrabaix
david xirgu: bateria

Creada a l'any 1982, és una formació àgil, equilibrada, de sonoritat càlida i sempre suggerent. És un vehícle perfecte per a que el pianista, juntament amb els seus dos companys, s'expresssin amb gran comoditat.
La proposta estètica del trio a través d'aquests anys, ha estat molt variada, condicionada per les inquietuds estètiques del pianista i les diferents personalitats dels contrabaixistes i bateries que han participat en el trio.

Actualment el seu repertori el formen composicions originals i interpretacions molt personals de cançons populars catalanes.

Lluís Vidal Trío té editat els següents discs: Cançons populars (1989),  Tren nocturn (1993),  Milikituli (1995), Orquestra de Cambra Teatre Lliure with Lluís Vidal Trio featuring Dave Liebman (1997), Lluís Vidal Trio and Dave Liebman (1997), Secret Omnium LVTrio and Mark Feldman (2003), Els Nostres Estàndards LVTrio i Carme Canela (2006), Brassiana LVTrio i Spanish Brass Luur Metalls (2009), Mompiana LVTrio featuring Dave Douglas & Perico Sambeat (2009), Dues visions contemporànies de la cobla

LVTrio i la Cobla Sant Jordi (2010) i Viatge a l’interior amb espelma (2013).

 

Han actuat als festivals més importants de l'estat Espanyol i en els festivals internacionals de: Copenhagen i Aarhus (Dinamarca), Leberkusen Jazzstage i Stadgarden de Colonia (Alemanya), Delta Jazz de La Haya (Holanda), AMR Festival de Ginebra (Suissa), Malmö i Lund (Suècia), Grenoble (França) en el Festival "Waiting for Jazz" de Pekín (Xina) i en el cicle Jazzología del Centre Cultural San Martin a Buenos Aires (Argentina).

 

Han col.laborat amb l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure, amb l’Orquesta Ciudad de Granada, amb l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, amb l’Orquesta de Cámara Andrés Segovia, amb l’Orquesta Nacional de España, amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, amb la Cobla Sant Jordi i amb l’Orfeó Català.

 

Han estat secció rítmica acompanyant de músics com: Dave Liebman, John Abercrombie, Kenny Wheeler, Gerard Presencer, i Mark Feldman, entre altres.         

bottom of page