top of page
bio breu

Neix a Barcelona el 1959 on cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música.

 

Ha estat fundador de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure (1985), dels grups de jazz Catalònia (1977),  Onix (1983), Ictus (1987) i del seu propi trio, així com del grup de tangos Araca (1995).

 

Ha enregistrat nombrosos programes per a ràdio i televisió i ha actuat en els festivals més importants d'Espanya, Portugal, França, Anglaterra, Dinamarca, Suècia, Holanda, Alemanya, Bèlgica, Austria, Itàlia, Bulgària, Israel, E.E.U.U., Xina i Argentina.

 

Ha col.laborat amb músics de jazz com Dave Douglas, Wynton Marsalis, John Abercrombie, Dave Liebman i Kenny Wheeler entre d’altres, amb músics  clàssics com Josep Pons, Walter Boykens, i H.K. Gruber i amb els músics de tango: Rodolfo Mederos, Horacio Ferrer i Pablo Mainetti.

 

Ha actuat amb la Lincoln Center Jazz Orchestra amb la Big Band de la RTV belga  amb l’Orquesta  Ciudad de Granada amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra  amb la Beethoven Academie de Bélgica amb l’Orquesta de Cámara Andrés Segovia amb l’Orquesta Nacional de España amb la Real Filharmonía de Galicia amb l’Orquesta de Valencia amb l’Orfeó Català i amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

 

Durant divuit anys ha format part de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure, duent a terme una intensa activitat com a pianista, arranjador, compositor i director artístic i musical.

 

Com a compositor ha rebut nombrosos encàrrecs entre els que destaquen:

Iberiana (2019) encàrrec del Festival Ciutat Flamenco del Taller de Músics, Partícules (2018) cantània encàrrec del servei educatiu de l’Auditori, Crònica d’un any (2018), encàrrec del festival de jazz de Granollers, En Clau de Flor (2017), encàrrec de l’Orquestra de Cambra de Granollers, Diàlegs (2015) encàrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Dues nadales en clau de jazz (2012) encàrrec de l’Orfeó Català, From chaos with love (2011) encàrrec del grup BCN216, Concierto para Quinteto de Metales y Orquesta (2010) encàrrec del grup Spanish Brass Luur Metalls, La llegenda de Sant Jordi (2009) encàrrec de la Cobla Sant Jordi, Iberia (2004) encàrrec de l’Orquesta Nacional de España, Vermeer (2001) encàrrec del festival Plaza i Nueva York en un poeta (1997), encàrrec de la Orquesta Ciudad de Granada.

Ha escrit música per al cinema, per al teatre, i nombroses obres per a big band, orquestra, solistes i formacions diverses, a més del material que interpreta amb el seu trio o a piano sol.

 

Ha estat professor de l’AMMJ , del Taller de Músics, (del qual fou director musical durant tres anys), i actualment és professor de composició, big band, conjunt i piano dins el departament de jazz i música  moderna de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

 

Ha enregistrat més de vint discs com a líder i molts altres com a col.laborador.

 

Ha obtingut diversos premis de composició entre els que cal destacar el primer premi en el Concurs de Composició de Temes de Jazz de Mónaco i el primer premi en el Concurs  de Composició de Jazz Llatí organitzat per l’SGAE.

Ha rebut el Premi Nacional de Música de la Generalitat  de Catalunya i el de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya al millor pianista i compositor en diverses edicions.

bottom of page